GIRIŞIMCILER İÇIN 10 GIRIŞIMCILIK KITABI
Badi Etkinlik Blog olarak birbirinden farklı onlarca konuda sizlere paylaşımlar yapıyoruz. Bazen sevilen bir sanatçıyı bazen bir tarihi olayı bazen de herkesin görmek isteyeceği yerleri…. Bu yazımızda da girişimciler için tavsiye ediliş kitapları ele aldık. Girişimci olmak isteyen BADİ’lere iyi okumalar dileriz.
Girişimcilik kitapları girişimciliğe yeni adım atan veya halihazırda girişimci projeleri olan birinin en çok ihtiyaç duydukları şeyler kararlılık ve motivasyondur. Bu kararlılık ve motivasyonu sağlamak için girişimci olarak deneyimli kişilerden değerli bilgileri ve stratejileri kitaplardan öğrenebilirsiniz. Kararlılık ve motivasyon dışında da girişimcilik işindeki püf noktalara değinen kitaplar sürekli değişen girişimcilik dünyasının önemli kaynaklarındandır.
En İyi Girişimcilik Kitapları
Girişimcilik kitapları girişimciliğe yeni başlamak isteyenlerden deneyimle iş liderlerine kadar herkese zengin içerikli kitaplar sunar. Bu girişimcilik kitapları iş dünyasında başarılı olmanın püf noktalarını öğretir ve başarıya götürecek olan stratejileri okuyucuya kazandırır. Size bu özellikleri verecek olan 10 girişimcilik kitabı;
1 – Mor İnek: Farklılaşarak İşinizi Dönüştürün – Seth Godin
İş dünyasında sıradanlıktan uzaklaşarak nasıl bir mor inek gibi dikkat çekebileceğinizin, benzersiz olabileceğinizin üzerinde durur. Geleneksel pazarlama tekniklerinden sıyrılıp modern dünyaya ayak uyduran, sıra dışı pazarlama stratejisinin nasıl oluşturulabileceğini anlatır. Sıradanlıktan uzak bir stratejinin yarattığı hatırlanır olmanın özelliğinin gerektiğini belirtir.
2 – Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan
İnovasyon ve liderlik konusunda büyük bir figür olan Steve Jobs’ın yenilikçi düşünce tarzını kriz çözme yaklaşımını okuyucuların kendi hayatlarına nasıl entegre edebileceğini anlatır. Okuyucuların kendi potansiyellerini maksimum derecede kullanabilmesine yardımcı olur. Bunların yanı sıra okuyucuya içgörüler ve stratejiler sunar.
3 – A’ dan Z’ ye Pazarlama – Philip Kotler
Pazarlama dünyasında önde gelen isimlerinden biri olan Philip Kotler tarafından yazılan bu kitap pazarlama teorilerini alfabetik olarak sırayla ele alır. Bu kitabı diğer pazarlama teorilerinden bahseden kitaplardan ayıran şey değişen tüketici davranışlarını ve pazarlama trendlerini de açıklamasıdır. Bunların yanında derinlemesine bir bilgi sağlarken yeni perspektifler de sunar.
4 – 80/20 Kuralı – Richard Korch
80/20 kuralı diğer adıyla “ Pareto İlkesi “ olan ilkenin hayattaki herhangi bir çalışma üstündeyken sağlanabilecek verimlilikten ve etkinlikten bahseder. Hem kişisel gelişiminizde hem de iş dünyasındaki konumunuzda yapacağınız çalışmalarda kaynaklarınızı ve zamanınızı nasıl daha etkili ve verimli kullanabileceğinizi anlatır.
5 – Zengin Baba Yoksul Baba – Robert T. Kiyosaki & Sharon L. Lechter
Zenginlik yaratma ve finansal bilgi konularında en çok bilinen başucu kitaplarından biridir. Finans yönetimi ve yatırım yapma konularında bilgiler sunar. Buradaki yoksul baba ve zengin baba olan iki ifade kitabı özel kılan şeydir. Yoksul babayı savunan daha geleneksel bir yaklaşımla ilerler. Normal bir kariyer yönetimi ile finansal güvenlik sağlamayı savunur. Zengin babayı savunan ise zenginlik yaratma konusunda para kazanma, iş insanı olma, yatırım yapma gibi bakış açılarıyla ilerler. Bu iki ayrı görüşün çatışmasında size uygun ilerleyiş şeklini bulabilirsiniz.
6 – Düşün ve Zengin Ol – Napoleon Hill
Dönemin en başarılı iş insanların deneyimlerini, başarılarını inceleyerek geçen 20 yıllık araştırmaya dayanan bir kitaptır. Başarıya ulaşma yolunda pozitif zihniyetin etkisini gösterir. Başarıyı finansal zenginlikle sınırlamaz başarının hayatın diğer alanlarını da kapsadığını vurgular.
7 – Girişimcinin El Kitabı – Guy Kawasaki
Girişimciliğe odaklanan en önemli girişimcilik kitapları arasındadır. Apple gibi büyük bir şirkette iş deneyim kazanmış birinin yeni iş kurmadaki temel adımları, zorlukları ve gerekli stratejileri açıklar. Bu açıklamaları yaparken hem bilgilendirir hem de motive eder.
8 – Rakibini Yere Ser – Gary Vaynerchuk
Yazar kendi hikayesini anlatırken dijital pazarlama stratejilerini ve kişisel markalaşma yolunu açıklamaya odaklanan bilindik bir kitaplardan biridir. İnternetin gücünü fırsata çevirerek kişisel markanın nasıl kurulabileceğini, herhangi bir tutkunun nasıl gelir kaynağı edilebileceğini anlatır.
9 – 100$’ lık Başlangıç – Chris Guillebeau
Kitabın adından da anlaşılacağı üzere düşük sermaye ile nasıl başarılı bir işletme kurma yollarını anlatır. Bunları anlatırken gerçek hayattan ilham veren örnekler sunar. Özellikle de az kaynakla kendi işini kurmak isteyen girişimciler için diğer girişimci kitapları arasında önemli yeri bulunur.
10 – İyiden Mükemmel Şirkete – Jim Collins
Sıradan bir şirketin nasıl endüstride lidere dönüştüğünü analiz eden bir kitaptır. Adında geçtiği gibi iyiden mükemmele geçişi sağlayan faktörleri, stratejileri inceler ve incelediği faktörlerin açıklamasını yapar. Bunların işte uzun vadeli başarıyı nasıl sağlayacağı üstünde durur.